A vörösborok, különösen a fiatal évjáratúak, a levegő oxigénjével való érintkezés révén jelentősen javíthatják aromájukat. Erre a célra léteznek dekanterek és kacsák, amelyekbe a bort néhány órával ivás előtt bele lehet önteni. A gömb alakú dekantálóban a vörösbornak nagy felülete van az oxigénnel való érintkezésre, és így optimálisan tudja kifejleszteni aromáját.
Ez a dekantáló a No Drop effektussal van felszerelve. Az üvegfelület speciális kezelése tartósan megakadályozza, hogy a vörösbor kiöntése után a cseppek lefolyjanak a dekantáló külső falán, és elszínezzék az asztalt vagy az asztalterítőt. Ezért a No Drop hatású dekantereket nem szabad mosogatógépben tisztítani, és kerülni kell a karafa felső peremének erős dörzsölését.
Bor és más italok cseppmentes kiöntése a NO DROP EFFECT segítségével