Termékek

BELGA STEAK BURGONYA

BELGA STEAK BURGONYA

BELGA STEAK BURGONYA

Hozzávalók:

Hozzávalók

600 g burgonya 2 ek olaj só édes paprikapor vagy fokhagymapor

Hozzávalók a szószhoz

1 kis hagyma 100 g uborka 1 friss tojás 2 tk mustár 1 ek curry ketchup 2 tk almaecet 1 tk currypor 1 tk cukor 1 tk só 2 csipet cayenne-i bors 250 ml olaj

Elkészítése:

  1. A burgonyát meghámozzuk, egyenletesen széles szeletekre, majd hasábokra vágjuk. A burgonyahasábokat legalább egy órára hideg vízbe tesszük.
  2. Ezután kivesszük, jól lecsepegtetjük, és tiszta konyharuhán szárazra töröljük.

Közben készítse el a szószt! 1. Vágja apróra a hagymát és az uborkát. 2. Tegye a tojást a turmixgép kancsójába. Adja hozzá a mustárt, a ketchupot, az ecetet és a fűszereket. Öntse hozzá az olajat. Turmixolja a legmagasabb fokozaton. 3. Adja hozzá a hagymát és az uborkát, és ízesítse újra, ha szükséges. 4. Tálalásig hűtsük le.

  1. Keverje össze a burgonyahasábokat az olajjal, sóval és opcionálisan paprika- vagy fokhagymaporral, hogy a hasábokat egyenletesen bevonja.
  2. Terítse a burgonyahasábokat egyenletesen egy sütőpapírral béllelt tepsire, ügyelve arra, hogy ne legyenek egymáson, hogy mindenütt ropogósak legyenek.
  3. Elősütjük 150 °C-on kb. 10 percig. Félidőben egyszer rázza meg.
  4. Ezután emelje a hőmérsékletet 180 °C-ra, és süsse további 10 percig. Félidőben szintén rázzuk meg.
  5. A belga steakburgonyát tálalja frissen és ropogósan a szósszal!


A tálaláshoz: