Termékek

CITROMTORTA

CITROMTORTA

CITROMTORTA

Hozzávalók:

  • 125 g puha, sótlan vaj
  • 175 g cukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 kezeletlen citrom héja
  • 175 g liszt
  • Csipetnyi só
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál tej
  • 26 cm hosszú kenyérsütőforma A mázhoz:
  • ½ citrom leve
  • 200 g porcukor
  • 1 citrom a díszítéshez

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ℃-ra. Kenjük ki a tortaformát vajjal vagy béleljük ki sütőpapírral.
  2. A vajat és a cukrot világosra és habosra verjük. Adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze. Reszeljük le a citromot, és a héját forgassuk a keverékbe. Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a sütőport, keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz, majd keverjük bele a tejet.
  3. A tésztát a tortaformába öntjük, elegyengetjük (pl. egy kanál hátuljával), és kb. 40-45 percig sütjük, amíg egy beleszúrt kés hegye tisztán ki nem jön.
  4. Közben készítsük el a mázat: Keverjük össze a citromlevet és a porcukrot, amíg a keverék sima és fehér nem lesz. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis citromlevet vagy porcukrot.
  5. Amikor a torta teljesen kihűlt, borítsuk ki a formából, kenjük meg a mázzal, és díszítsük egy szelet citrommal.


A tálaláshoz: