COCA DE TRAMPO (mallorcai lepénykenyér zöldségekkel)
COCA DE TRAMPO (mallorcai lepénykenyér zöldségekkel)
Hozzávalók:
A feltéthez: - 4 paradicsom - 2 hagyma - 4 zöldpaprika - 1 csésze olívaolaj - Só, bors A tésztához: - 2 csésze liszt - 4 teáskanál friss élesztő - 2 teáskanál olívaolaj - Vaj és só
Elkészítése:
- Oldjuk fel az élesztőt a tésztához langyos vízben. Keverjük össze a lisztet és a sót egy tálban. Nyomjunk egy mélyedést a lisztbe, és tegyük bele a feloldott élesztőt. Hagyjuk a keveréket 15 percig állni. Keverjük a lisztet és az élesztőt tésztává, amíg a duplájára nem dagad.
- A hagymát és a paradicsomot apró kockákra, a paprikát pedig csíkokra vágjuk.
- Most lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát négyzet alakúra, és helyezzük egy kizsírozott tepsibe, majd egyenletesen terítsük rá a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal.
- Süssük a Coca de Trampót 200°C/400F-on 25-30 percig.Hidegen és melegen is fogyasztható.