Termékek

ÉDESBURGONYA- ÉS MANGÓLEVES

ÉDESBURGONYA- ÉS MANGÓLEVES

ÉDESBURGONYA- ÉS MANGÓLEVES

Hozzávalók:

  • 2 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 hüvelykujjnyi darab gyömbér
  • 2 édesburgonya
  • 1 mangó
  • 2 evőkanál repceolaj
  • ½ teáskanál kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 evőkanál nádcukor
  • Só, fehér bors
  • 400 ml kókusztej
  • 400 ml zöldségalaplé
  • 1 kezeletlen citrom
  • 4 evőkanál joghurt

Elkészítése:

  1. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és az édesburgonyát. Hámozzuk meg a mangót. Vágjuk le a húsát a magról, és szintén kockázzuk fel. Melegítse fel a repceolajat egy edényben. Karamellizálja a köményt, a kurkumát, a curryport és a cukrot a hagymával, a fokhagymával és a gyömbérrel együtt 1 percig. Adja hozzá az édesburgonyát és a mangót, sózza és borsozza. Közepes lángon párolja 8 percig. Adjuk hozzá a kókusztejet és a zöldségalaplét, és főzze kb. 15 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.
  2. Reszeljük finomra a citromhéj felét, és adjuk a leveshez. A citrom levét is facsarjuk ki, és adjuk hozzá.
  3. Pürésítse a levest, és igazítson a fűszerezésen.
  4. Osszuk szét az édesburgonya- és mangólevest a tányérok között, díszítsük egy kiskanál joghurttal, és tálaljuk. Tipp: Dobja fel a pürésített levest néhány kockára vágott mangóval, finom gyömbércsíkkal és friss fűszernövényekkel. Ha a leves egy kicsit sűrű, egyszerűen adjon hozzá egy kis kókusztejet vagy zöldséglevest.


A tálaláshoz: