Termékek

GRILLEZETT BORDA MOGYORÓHAGYMA KOMPÓTTAL VIZITORMÁVAL

GRILLEZETT BORDA MOGYORÓHAGYMA KOMPÓTTAL VIZITORMÁVAL

GRILLEZETT BORDA MOGYORÓHAGYMA KOMPÓTTAL VIZITORMÁVAL

Hozzávalók:

Hozzávalók

Mogyoróhagyma kompót

  • 2 ek vaj
  • 10 db mogyoróhagyma, felkockázva
  • 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
  • 3 szál kakukkfű
  • 1⁄4 csésze sherry ecet
  • 1⁄2 csésze vörösbor
  • Só és frissen őrölt fekete bors

Grillezett borda

  • Só és frissen őrölt fekete bors
  • 500 g csontos steak

Vízitorma saláta

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 1⁄2 tk balzsamecet
  • Kosher só és frissen őrölt fekete bors
  • 3 csésze csomagolt vízitorma

Elkészítése:

  1. Készítse el a kompótot: Olvassza meg a vajat egy kis francia sütőben. Adja hozzá a mogyoróhagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet, és főzze körülbelül 2 percig, vagy amíg a mogyoróhagyma áttetszővé válik. Adja hozzá a sherryecetet, a vörösbort, valamint egy-egy csipet sót és borsot, és főzze alacsony fokozaton 30-35 percig, vagy amíg a kompót össze nem sűrűsödik, és a mogyoróhagyma nagyon puha nem lesz. Vegye le a tűzről, és tegye félre.
  2. Készítse el a grillezett steakeket: Melegítsen elő egy öntöttvas grillserpenyőt közepesen magas hőfokon. Szórja meg a bordákat bőségesen sóval és borssal. Helyezze a bordákat a grillserpenyőre, és süsse 7 percig. Fordítsa meg a steakeket, és süsse további 3-5 percig, amíg a belső hőmérséklet 52 °C nem lesz. Vegye ki a steakeket a grillserpenyőből, és hagyja pihenni legalább 5 percig.
  3. Amíg a steakek pihennek, készítse el a vízitorma salátát: Egy közepes tálban keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a balzsamecetet, valamint egy-egy csipet sót és borsot. Adja hozzá a vízitormát, és jól forgassa össze, hogy a levelek befedjék... Szeletelje fel a steakeket, és a tetejére azonnal tegyen egy kiskanál kompótot és egy marék vízitormát.


A tálaláshoz: