Termékek

GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK

GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK

GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK

Hozzávalók:

  • 3 db piros és sárga paprika
  • 3 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 400 g gomba
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 db gerezd fokhagyma

A pácléhez

  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
  • 0,5 evőkanál Provence-i fűszernövények
  • 0,5 teáskanál currypor
  • 0,5 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál napraforgó- vagy olívaolaj

Elkészítése:

  1. Először is készítse el a pácot a grillezett zöldségekhez. A zöldségek kivételével tegye az összes hozzávalót egy nagy tálba. Hámozza meg és adja hozzá a fokhagymát. Keverje bele az olajat, és felhasználásig hűtse le.
  2. Most mossa meg és szárítsa meg a zöldségeket. A paprikákat félbevágjuk, eltávolítjuk a hártyát és a magokat, majd 3 x 3 cm-es darabokra vágjuk. Vágja le a padlizsán és a cukkini végét, majd vágja kb. 1 /2 cm vastag szeletekre (ha szükséges, felezze a szeleteket).
  3. A gombát konyhai papírral megtisztítjuk. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk 2-3 cm-es darabokra (a szárát távolítsuk el, és tépkedjük fel).
  4. Adja a zöldségeket a páclével tálba, és keverje össze. Hagyja pácolódni legalább 30 percig.
  5. Közben melegítse elő a grillt 180 °C-ra.
  6. Kicsit csepegtesse le a zöldségeket, majd tegye egy lyukacsos grillkosárba, és 15-25 percig grillezze. A zöldségeket akkor lehet tálalni, amikor már puhák és enyhén megbarnultak.


A tálaláshoz: