Termékek

GYÜMÖLCSÖS JEGES TEA

GYÜMÖLCSÖS JEGES TEA

GYÜMÖLCSÖS JEGES TEA

Hozzávalók:

Hozzávalók

1 db citrom 1 db narancs 5 szál citromfű 600 ml víz 2 evőkanál gyümölcstea 200 g jégkocka

Elkészítése:

  1. A citromot és a narancsot forró vízben leöblítjük, megszárítjuk és szeletekre vágjuk.
  2. Mossuk meg a citromfűvet, és rázzuk szárazra. Melegítse fel a vizet 100 °C-ra. Közben öntse a gyümölcsteát a teaszűrőbe.
  3. Amikor elérte a hőmérsékletet, helyezze be a teaszűrőt, és állítsa be az ajánlott főzési időt. A forrázási idő végén vegye ki a teaszűrőt.
  4. Tegye a jégkockákat egy kancsóba, úgy, hogy az jó harmadáig tele legyen.
  5. Tegye rá a gyümölcsöt és a citromfűvet, és öntse rá a kész gyümölcsteát.
  6. Hagyja ázni legalább 30 percig, majd hűtött állapotban fogyassza.

Tipp: Ízesítse a jeges teát friss gyümölcsökkel, például eperrel és málnával.



A tálaláshoz: