HAL TACO ANANÁSZOS-UBORKÁS SALSÁVAL
HAL TACO ANANÁSZOS-UBORKÁS SALSÁVAL
Hozzávalók:
- 300 g fehér halfilé (pl. tőkehal)
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- Só és bors
- 6 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
- 150 g uborka
- ½ lilahagyma
- 200 g hámozott ananász
- 50 g radicchio
- 1 kis piros chili
- 5 szál friss koriander
- 2-3 evőkanál lime leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 kukoricatortilla
Elkészítése:
- Vágjuk a halfilét harapható darabokra. Keverjük össze a lisztet és a koriandert egy mély tányérban, és fűszerezzük sóval és borssal. Dobáljuk bele a haldarabokat, amíg teljesen be nem borítja őket. Egy serpenyőben hevítsük fel a napraforgóolajat, és süssük a halat mindkét oldalán 2-3 percig, amíg aranybarnára pirul. Vegyük ki a serpenyőből, és konyhai papírtörlőn csepegtessük le.
- A salsa elkészítéséhez mossuk meg és szárítsuk meg a zöldségeket. Vágjuk félbe az uborkát, kaparjuk ki a magokat egy kanállal, és vágjuk kisebb darabokra. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk finomra. Távolítsuk el a kemény ananász szárát, és vágjuk a gyümölcshúst apró darabokra.
- A radicchiót vágjuk keskeny csíkokra. Távolítsuk el a chilipaprika magjait, és szeleteljük vékony karikákra. Mossuk meg és szárítsuk meg a koriandert, majd vágjuk durvára. Keverjük össze az uborkát, az ananászt, a radicchiót, a chilit és a koriandert egy tálban, és ízesítsük lime-lével, olívaolajjal és sóval.
- Melegítsük fel a kukoricatortillákat a sütőben vagy egy serpenyőben, töltsük meg a hallal és a salsával, majd tálaljuk.