Termékek

KARÁCSONYI BROWNIE

KARÁCSONYI BROWNIE

KARÁCSONYI BROWNIE

Hozzávalók:

Hozzávalók

250 g étcsokoládé (min. 60 %) 250 g vaj 4 db tojás 250 g cukor 4 tojás 250 g cukor 1 tk mézeskalács fűszer 250 g búzaliszt 60 g cukrozatlan kakaópor

Díszítés 200 g fehér csokoládémáz ételfesték pl. piros, zöld karácsonyi szóróanyag sós perec

vaj a kenéshez sütőpapír a tepsibe

Elkészítése:

  1. Melegítse elő a sütőt 200 °C-os felső/alsó hőfokra. Egy STAUB sütőformát (27 x 20 cm) kenjen ki vajjal, és bélelje ki sütőpapírral.
  2. Az étcsokoládét vágja durvára, és a vajjal együtt egy tálban, forró vízfürdőben olvassza fel.
  3. A tojásokat, a cukrot és a mézeskalácsfűszert kézi mixerrel verje fel krémesre és fehérre.
  4. Először az olvasztott csokoládé és a vaj keverékének egyharmadát keverje a tojásokhoz.
  5. Ezután óvatosan keverje az egész csokoládé-tojás keveréket a maradék csokoládéhoz.
  6. Keverje össze a lisztet és a kakaót, és szitálja a keverékre. Óvatosan, tésztakaparóval addig keverje bele, amíg homogén tésztát nem kap.
  7. Öntse a tésztát az előkészített formába.
  8. Süsse a sütőben kb. 25 percig, a brownie-nak belül még kissé nedvesnek kell lennie.
  9. Vegye ki, hagyja teljesen kihűlni a formában, és csak ezután vágja fel darabokra, pl. karácsonyfára.
  10. A díszítéshez a fehér csokoládébevonatot vízgőz felett olvassza meg. Az olvasztott couverture-t ossza szét kis tálkákba, pl. a STAUB-tól, és tetszés szerint színezze be különböző színekkel. Díszítse a brownie-háromszögeket kedvére, és díszítse karácsonyi szóróanyaggal.

Tipp A csokoládémáz olvasztásakor ügyeljen arra, hogy ne legyen túl forró.

Translated with DeepL.com (free version)



A tálaláshoz: