Termékek

KARÁCSONYI SAJTTORTA

KARÁCSONYI SAJTTORTA

KARÁCSONYI SAJTTORTA

Hozzávalók:

Hozzávalók

Sajtkrém: 100 g vaj 5 tojás (M-es méret) 500 g tejszínes túró 100 g cukor 200 ml tej Egy vaníliarúd belseje 1/2 tk fahéj 1 tk kardamompor 1 tk csillagánizs por egy bio narancs reszelt héja és leve 90 g búzadara 1/2 tk sütőpor

Tészta alap: 250 g vajas vagy zabos keksz 100 g lágyított vaj 1 teáskanál fahéj

Tetejére máz:

200 g hámozott mandula 100 ml víz 130 g cukor 1 tk fahéj

Translated with DeepL.com (free version)

Elkészítése:

  1. Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C).
  2. Bélelje ki a forma alját sütőpapírral. Tegye a kekszeket egy nagy fagyasztózacskóba, és sodrófával törje össze őket. Az összetört kekszet gyúrja össze egy tálban a puha vajjal és a fahéjjal. Ezután egyenletesen terítse szét a kekszes tésztát a forma alján, és enyhén nyomkodja le.
  3. Süsse elő a sütőben a középső polcon 15 percig.
  4. A sajttortakeverékhez olvassza meg a vajat, és hagyja kissé kihűlni.
  5. Válassza szét a tojásokat, verje kemény habbá a tojásfehérjét, és tegye félre.
  6. A túrót keverjük össze az olvasztott vajjal, a cukorral, a tejjel és a tojássárgájával. Adja hozzá a vaníliarúd magjait, a fahéjat, a kardamomot és a csillagánizst. Keverje bele a narancshéjat, 4 evőkanál narancslevet, a búzadarát és a sütőport. A tojásfehérjehabot fokozatosan keverje a túrós keverékhez, öntse az elősütött alapra, és simítsa el.
  7. Húsz percig süsse, majd a megkelt süteményt késsel vegye le a forma széléről, és további 40 percig süsse.
  8. Vegye ki a sütőből a tortát, és hagyja rövid ideig állni. Lazítsa meg a forma oldalát, és borítsa ki egy süteményrácsra. Hagyja kihűlni.


A tálaláshoz: