Termékek

MENNYEI ZÖLDSÉGFASÍRT CUKORBORSÓS RIZZSEL

MENNYEI ZÖLDSÉGFASÍRT CUKORBORSÓS RIZZSEL

MENNYEI ZÖLDSÉGFASÍRT CUKORBORSÓS RIZZSEL

Hozzávalók:

Hozzávalók a cukorborsós rizshez

Elkészítési idő: 45 perc 4-6 adag

  • 200 g rizs
  • 100 g cukorborsó
  • 100 g sárgarépa
  • 400 ml víz
  • 1 tk Himalája só

Hozzávalók a mennyei zöldségfasírthoz

Elkészítési idő: 45 perc 10-12 darab

  • 200 g cukkini
  • 100 g sárgarépa
  • 150 g újburgonya
  • 2 g fokhagyma
  • 20 g újhagyma
  • ½ csokor petrezselyem
  • 1 ek natúr gluténmentes vegamix
  • 1 tk borsikafű
  • 1 tk majoranna
  • 1 ek Himalája só
  • 100 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 100 g kukoricaliszt
  • 4 ek olívaolaj
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • bio extraszűz hidegen sajtolt olívaolaj a fasírtok megkenéséhez

Elkészítése:

  1. Mérje ki a rizst, tegye szűrőbe és folyóvíznél alaposan öblítse le, majd csepegtesse le.
  2. Mossa meg a sárgarépát, hámozza meg, és vágja fél cm-es karikákra.
  3. Helyezze egy üvegtálba a rizst, adja hozzá a cukorborsót és a karikára vágott répát.
  4. Öntse fel a vízzel, adja hozzá a sót, és keverje össze, hogy a só feloldódjon.
  5. Helyezze a párológépbe a rizst, és 30 perc alatt párolja készre.

  6. Készítse el a mennyei zöldségfasírtot!

  7. Mossa meg a zöldségeket és tisztítsa meg. 7. Reszelje le a zöldségeket négyoldalú reszelővel a nagylyukon egy nagy előkészítő tálban.
  8. Reszelje le a fokhagymát fokhagymareszelővel és adja a zöldségekhez. 9. Aprítsa fel apróra a petrezselymet és az újhagymát és adja a zöldségekhez.
  9. Adja a zöldségekhez a szárított fűszereket és a sót, majd alaposan dolgozza össze, hagyja állni pár percig, hogy levet eresszen.
  10. Adja hozzá az olajat és a liszteket és alaposan dolgozza össze.
  11. Formázzon egyforma fasírtpogácsákat a masszából, majd minkét oldalán forgassa be zsemlemorzsába.
  12. Helyezze a fasírtokat sütőpapírral kibélelt tepsire, és előmelegített sütőben 220 C fokon 30 perc alatt süsse készre.
  13. Az utolsó 5 percben fordítsa meg a fasírtokat, hogy a tetejük is megpiruljon.
  14. Miután elkészült, hagyja kicsit hűlni, majd kenje meg a fasírtokat mindkét oldalán fokhagymás, petrezselmyes fűszeres olívaolajjal.

Tipp: Ha szeretné, hogy az étel több napig megőrizza a frissességét, tárolja Zwilling Fresh & Save vákuumos ételtárolóban.

Marton Melinda receptje. testtudatos-taplalkozas.hu



A tálaláshoz: