MEXIKÓI QUINOA TÁL
MEXIKÓI QUINOA TÁL
Hozzávalók:
- 300 g quinoa (főtt)
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ avokádó
- 20 g bébispenót
- 100 g babkonzerv (lecsepegtetve és leöblítve)
- 2 szál koriander
- 2 evőkanál víz
- 1 tojás
- só
- bors
- olívaolaj a sütéshez
- koriander a díszítéshez
- chiliszósz a tálaláshoz.
Elkészítése:
- Hámozzuk meg és szeleteljük fel a fokhagymát. Az avokádót szeletekre vágjuk, a bébispenótot felaprítjuk. Adjuk a babot, a fokhagymagerezdeket, a koriandert és a vizet egy lábasba, és forraljuk fel. Ízesítsük egy csipetnyi sóval. Ezután főzzük körülbelül 5 percig alacsony lángon.
- Adjuk a főtt quinoát és a felaprított spenótot a babhoz, és fűszerezzük egy csipet sóval. Keverjük össze az egészet, és kis lángon pároljuk körülbelül 2 percig.
- Melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon egy serpenyőben, és pirítsuk meg a tojást. A tükörtojást sóval és borssal fűszerezzük.
- Távolítsuk el a fokhagymagerezdeket és a koriandert, és tegyük a quinoakeveréket egy tálba. Ízlés szerint díszítsük az avokádószeletekkel, a tükörtojással és a korianderlevelekkel. Tálalja chiliszósszal!