Termékek

MEXIKÓI QUINOA TÁL

MEXIKÓI QUINOA TÁL

MEXIKÓI QUINOA TÁL

Hozzávalók:

  • 300 g quinoa (főtt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ avokádó
  • 20 g bébispenót
  • 100 g babkonzerv (lecsepegtetve és leöblítve)
  • 2 szál koriander
  • 2 evőkanál víz
  • 1 tojás
  • bors
  • olívaolaj a sütéshez
  • koriander a díszítéshez
  • chiliszósz a tálaláshoz.

Elkészítése:

  1. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a fokhagymát. Az avokádót szeletekre vágjuk, a bébispenótot felaprítjuk. Adjuk a babot, a fokhagymagerezdeket, a koriandert és a vizet egy lábasba, és forraljuk fel. Ízesítsük egy csipetnyi sóval. Ezután főzzük körülbelül 5 percig alacsony lángon.
  2. Adjuk a főtt quinoát és a felaprított spenótot a babhoz, és fűszerezzük egy csipet sóval. Keverjük össze az egészet, és kis lángon pároljuk körülbelül 2 percig.
  3. Melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon egy serpenyőben, és pirítsuk meg a tojást. A tükörtojást sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Távolítsuk el a fokhagymagerezdeket és a koriandert, és tegyük a quinoakeveréket egy tálba. Ízlés szerint díszítsük az avokádószeletekkel, a tükörtojással és a korianderlevelekkel. Tálalja chiliszósszal!


A tálaláshoz: