Termékek

MINI BRIOCHE

MINI BRIOCHE

MINI BRIOCHE

Hozzávalók:

12 db-hoz: - 140 ml tej - 75 ml víz - 60 g vaj - 1/2 kocka élesztő - 2 tojás - 1 tojássárgája a mázhoz - 50 g cukor - csipetnyi só - 500 g liszt

Elkészítése:

  1. A tejet, a vizet és a vajat óvatosan felmelegítjük egy serpenyőben. Morzsoljuk szét az élesztőt, és oldjuk fel a tejben.
  2. Keverjük össze a cukrot, a sót és a tojásokat, majd adjuk az élesztős tejhez.
  3. Adjuk a lisztet a keverőtálba, majd az élesztős tejet, és a dagasztókar segítségével kb. 3 percig gyúrjuk jól simára. Hagyjuk meleg helyen kb. 30 percig kelni, amíg a térfogata megduplázódik.
  4. Osszuk a tésztát 14 részre, és formázzunk belőle golyókat. Vegyünk két golyót, formáljunk mindegyikből 6 kis golyót, majd helyezzük őket a másik 12 tésztagolyóra.
  5. Helyezzük a tésztagolyókat egy kizsírozott muffinformába, fedjük le, és hagyjuk kb. 20 percig kelni.
  6. Melegítsük elő a sütőt (légkeverés 150 °C / felső és alsó hőfok 175 °C). Tegyünk egy tűzálló tálat vízzel a sütőbe - ettől a briósok különösen puhák lesznek.
  7. A tojássárgáját felverjük egy kevés tejjel, megkenjük vele a tésztagolyókat, majd kb. 12 percig sütjük, amíg a briósok aranybarnára sülnek.


A tálaláshoz: