Termékek

OLASZ ENERGIA TÁL

OLASZ ENERGIA TÁL

OLASZ ENERGIA TÁL

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vérnarancs (gerezdekben)
  • 2 evőkanál pisztácia
  • 30 g radicchio
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 130 g főtt árpagyöngy vagy tönkölybúza
  • 2 teáskanál ricotta
  • Forráshoz való víz
  • Só és bors az ízesítéshez.

Elkészítése:

  1. Filézzük ki a fél vérnarancsot, és tegyük félre. A másik feléből kinyomjuk a levet. A mézet, az olívaolajat és a vérnarancs levét alaposan keverjük össze. Tegyük félre. Pirítsuk meg a pisztáciát egy kis serpenyőben, amíg az aromája ki nem bontakozik. Vágja durvára. A radicchiót vágjuk harapható darabokra.
  2. Forraljunk vizet egy közepes méretű edényben. Adjuk hozzá a sót és a fehérborecetet. Egy fakanállal hozzunk létre örvényt a vízben. Lassan helyezzük a tojást az örvény közepébe. Forraljuk nagyon alacsony lángon körülbelül 3 percig, amíg a tojásfehérje megszilárdul.
  3. Tegyük a főtt árpagyöngyöt és a radicchiót egy tálba. Tegyük rá a vérnarancsszeleteket, a pirított pisztáciát, a ricottát és a buggyantott tojást. Csepegtessük meg a vinaigrette-tel. Sóval és borssal fűszerezzük.


A tálaláshoz: