OLASZ ENERGIA TÁL
OLASZ ENERGIA TÁL
Hozzávalók:
- 1 teáskanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vérnarancs (gerezdekben)
- 2 evőkanál pisztácia
- 30 g radicchio
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
- 130 g főtt árpagyöngy vagy tönkölybúza
- 2 teáskanál ricotta
- Forráshoz való víz
- Só és bors az ízesítéshez.
Elkészítése:
- Filézzük ki a fél vérnarancsot, és tegyük félre. A másik feléből kinyomjuk a levet. A mézet, az olívaolajat és a vérnarancs levét alaposan keverjük össze. Tegyük félre. Pirítsuk meg a pisztáciát egy kis serpenyőben, amíg az aromája ki nem bontakozik. Vágja durvára. A radicchiót vágjuk harapható darabokra.
- Forraljunk vizet egy közepes méretű edényben. Adjuk hozzá a sót és a fehérborecetet. Egy fakanállal hozzunk létre örvényt a vízben. Lassan helyezzük a tojást az örvény közepébe. Forraljuk nagyon alacsony lángon körülbelül 3 percig, amíg a tojásfehérje megszilárdul.
- Tegyük a főtt árpagyöngyöt és a radicchiót egy tálba. Tegyük rá a vérnarancsszeleteket, a pirított pisztáciát, a ricottát és a buggyantott tojást. Csepegtessük meg a vinaigrette-tel. Sóval és borssal fűszerezzük.