PAELLA DE PECES
PAELLA DE PECES
Hozzávalók:
4 adag: - 1¾ csésze rizs - 4 királyrák - 4 garnélarák - 4 rákolló - 4 nagy kagyló - 1 tintahal - ½ csirke - 200 g sertésborda - 100 g zöldbab - 100 g borsó - 2 nagy zöld chilipaprika - 1 paradicsom - 1 hagyma - 2 gerezd fokhagyma - 1 piros paprika - 2 citrom - Halalaplé - Petrezselye - sáfrány - olívaolaj - só
Elkészítése:
1.Először is tisztítsuk meg a halat, és vágjuk karikákra a tintahalat. Ezután daráljuk le a húst, a paradicsomot, a paprikát és a hagymát, vágjuk apróra a fokhagymát és a petrezselymet, és tegyük mindkettőt egy tálba az olajjal. Ezután süssük az összes kagylót az olajban rózsaszínűre, majd tegyük félre. 2.Egy új serpenyőben nagy lángon megsütjük a húst, mielőtt hozzáadjuk a tintahalat, a chilipaprikát, a hagymát, a paradicsomot és a zöldbabot. 3.Most a kétszeres mennyiségű halalaplevet hozzátesszük és 5 percig főzzük, majd adjuk hozzá a rizst, a sáfrányt és a sót. 4. Amikor a rizs félig megfőtt, akkor a borsót, a kagylót és a chilipaprikát szétterítjük a serpenyőben, és ízesítjük a fokhagymával és a petrezselyemmel. Hagyjuk a paellát még 10 percig főni közepes lángon, és tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni. Negyedekre vágott citrommal tálaljuk.