Termékek

ZÖLD SPÁRGA ÉS MANGÓ SALÁTA LILAHAGYMÁVAL ÉS GRILLEZETT CSIRKEMELLEL

ZÖLD SPÁRGA ÉS MANGÓ SALÁTA LILAHAGYMÁVAL ÉS GRILLEZETT CSIRKEMELLEL

ZÖLD SPÁRGA ÉS MANGÓ SALÁTA LILAHAGYMÁVAL ÉS GRILLEZETT CSIRKEMELLEL

Hozzávalók:

  • 1 kg zöld spárga
  • 1 érett mangó
  • 3 kis vöröshagyma
  • 3 lime
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • Frissen őrölt fekete bors
  • Cukor
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág menta
  • ½ csokor metélőhagyma
  • 4 csirkemellfilé (egyenként 200 g)
  • 3-4 evőkanál gránátalma mag

Elkészítése:

  1. Mossuk meg a spárgát, és vágjuk le a fás végeket. Forrásban lévő sós vízben kb. 3 percig főzzük, amíg al dente nem lesz. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk, hogy a víz lecsöpögjön. Vágjuk a spárgát hosszában félbe vagy harmadoljuk.
  2. Hámozzuk meg a mangót. Vágjuk le a húsát a magról keskeny oszlopokban, és vágjuk csíkokra. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk vékony karikákra. Keverjük össze a spárgát, a mangót és a hagymát.
  3. A vinaigrette elkészítéséhez először facsarjuk ki a lime-okat. Keverjük össze az ecetet és a lime levét. Ízesítsük sóval, borssal és egy csipet cukorral, majd keverjünk bele 6 evőkanál olajat. Mossuk meg a mentát és a metélőhagymát, töröljük szárazra, és vágjuk finomra.
  4. Keverjük össze a vinaigrette-et a salátával és a fűszernövényekkel, hagyjuk rövid ideig állni, majd ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Közben dörzsölje be a csirkemellfiléket a maradék olajjal, sóval és borssal. Süssük őket forró rostlapon (vagy tapadásmentes serpenyőben) oldalanként kb. 6 percig. Rendezzük el a spárga- és mangósalátát tányérokon, majd vágjuk fel a csirkemelleket, és helyezzük a salátára. Tálalás előtt szórja meg gránátalmamaggal és durvára őrölt borssal.


A tálaláshoz: