ZÖLD SPÁRGA ÉS MANGÓ SALÁTA LILAHAGYMÁVAL ÉS GRILLEZETT CSIRKEMELLEL
ZÖLD SPÁRGA ÉS MANGÓ SALÁTA LILAHAGYMÁVAL ÉS GRILLEZETT CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
- 1 kg zöld spárga
- Só
- 1 érett mangó
- 3 kis vöröshagyma
- 3 lime
- 3 evőkanál fehérborecet
- Frissen őrölt fekete bors
- Cukor
- 7 evőkanál olívaolaj
- 1 ág menta
- ½ csokor metélőhagyma
- 4 csirkemellfilé (egyenként 200 g)
- 3-4 evőkanál gránátalma mag
Elkészítése:
- Mossuk meg a spárgát, és vágjuk le a fás végeket. Forrásban lévő sós vízben kb. 3 percig főzzük, amíg al dente nem lesz. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk, hogy a víz lecsöpögjön. Vágjuk a spárgát hosszában félbe vagy harmadoljuk.
- Hámozzuk meg a mangót. Vágjuk le a húsát a magról keskeny oszlopokban, és vágjuk csíkokra. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk vékony karikákra. Keverjük össze a spárgát, a mangót és a hagymát.
- A vinaigrette elkészítéséhez először facsarjuk ki a lime-okat. Keverjük össze az ecetet és a lime levét. Ízesítsük sóval, borssal és egy csipet cukorral, majd keverjünk bele 6 evőkanál olajat. Mossuk meg a mentát és a metélőhagymát, töröljük szárazra, és vágjuk finomra.
- Keverjük össze a vinaigrette-et a salátával és a fűszernövényekkel, hagyjuk rövid ideig állni, majd ízlés szerint fűszerezzük.
- Közben dörzsölje be a csirkemellfiléket a maradék olajjal, sóval és borssal. Süssük őket forró rostlapon (vagy tapadásmentes serpenyőben) oldalanként kb. 6 percig. Rendezzük el a spárga- és mangósalátát tányérokon, majd vágjuk fel a csirkemelleket, és helyezzük a salátára. Tálalás előtt szórja meg gránátalmamaggal és durvára őrölt borssal.