Termékek

PÁCOLT SERTÉS STEAK ANTIPASTIVAL

PÁCOLT SERTÉS STEAK ANTIPASTIVAL

PÁCOLT SERTÉS STEAK ANTIPASTIVAL

Hozzávalók:

A pácolt paprikához:

  • 4 piros hegyes paprika
  • 2 zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál fehérborecet
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors
  • 1 kis szál rozmaring

A vörösboros mogyoróhagymához:

  • 400 g mogyoróhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 50 ml balzsamecet
  • 250 ml száraz vörösbor

A gallérszelethez:

  • Néhány szál kakukkfű -1 gerezd fokhagyma
  • 1 bio citrom
  • 100 ml olívaolaj
  • 4 darab sertéssteak (egyenként kb. 180 g súlyú)

Elkészítése:

  1. A paprikákat hosszában félbevágjuk, megtisztítjuk és kimagozzuk. Süssük a sütő grill alatt a héjával együtt, amíg a héja meg nem feketedik és fel nem hólyagosodik. Nedves konyharuhával letakarjuk, eltávolítjuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk, és hagyjuk kihűlni.Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, és vágjuk vékony szeletekre, tegyük egy lapos tálba. Keverjük össze az ecettel és az olajjal, sózzuk, borsozzuk. Öblítsük le és szárítsuk meg a rozmaringot, tépjük le a leveleket, és tegyük egy tálba a paprikadarabokkal együtt. Keverjük össze az összes hozzávalót, fedjük le, és pácoljuk kb. 8 órán át, időnként megforgatva.
  2. Hámozza meg a mogyoróhagymát, szeletelje vékonyra és forró olajban süsse halványbarnára. Sóval és borssal fűszerezzük, megszórjuk cukorral és karamellizáljuk. Balzsamecettel meglocsoljuk, kissé beforraljuk, felöntjük a vörösborral. Hagyjuk forralni, amíg a mártás szirupos nem lesz. A mogyoróhagymát hagyjuk benne kb. 8 órán át.
  3. A páchoz öblítse le és törölje szárazra a kakukkfüvet, tépje le a leveleket, és tegye egy lapos tűzálló tálba. Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk szeletekre, és adjuk hozzá. A citromot forró vízben mossuk meg, majd töröljük szárazra. Vágja fel az egyik felét szeletekre, a másik felét facsarjuk ki. Tegyünk 1 evőkanálnyi levet a citromszeletekkel és az olajjal együtt az edénybe. Öblítse le a hússzeleteket, törölje szárazra, és tegye az edénybe. Fedjük le, és pácoljuk kb. 2 órán át, időnként megforgatva.
  4. Kissé lecsepegtetjük a steakeket, és a forró grillrácson mindkét oldalukon kb. 4 percig grillezzük. Rendezze el a pácolt paprikával és a vörösboros mogyoróhagymával. Aiolival tálaljuk.


A tálaláshoz: