Termékek

TÖKÉLETES ZABKÁSA

TÖKÉLETES ZABKÁSA

TÖKÉLETES ZABKÁSA

Hozzávalók:

2 adag: - 10 evőkanál zabpehely - 3½ evőkanál kókuszreszelék - 2 teáskanál mazsola - 4 datolya - 2 teáskanál mandula - Friss eper és málna tetszés szerint - Tej vagy joghurt - Egy teáskanál fahéj - Méz

Elkészítése:

1.Keverjük össze a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a mazsolát és a mandulát. Vágjuk fel a 4 datolyát apró darabokra, és adjuk hozzá őket is. 2.Most lassan melegítsük fel a tejet egy serpenyőben, és amikor már langyos, adjuk hozzá a gabonakeveréket. Hagyjuk az egészet állandó kevergetés mellett együtt főni, amíg a tej és a gabona lágy kásává nem válik. Most osszuk el a kását két tálba, szórjunk mindegyikre egy-egy teáskanál fahéjat, és ízlés szerint díszítsük a tálakat friss eperrel, málnával és mézzel. 3. A zabkásakeverékünk hagyományos reggeli gabonapelyheként is egészen kiváló! Ismét öntsük két tálba, és szórjunk mindegyik tetejére egy-egy teáskanál fahéjat. Kedvtől függően hideg tejet vagy joghurtot, epret, málnát és mézet is adhatunk hozzá.



A tálaláshoz: