- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
KÁVÉKRÉMMEL TÖLTÖTT FÁNK
KÁVÉKRÉMMEL TÖLTÖTT FÁNK
Hozzávalók:
A fánkokhoz:
- 42 g friss élesztő
- 120 ml langyos tej
- 50g cukor
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 1 tk vanília kivonat
- 520g liszt
- 50g puha vaj
- Olaj a sütéshez (kb. 1,5-2 liter)
- A tetejére porcukor
A kávékrémhez:
- 500 ml tej
- 100 g cukor
- 20 g kávébab
- 6 db tojássárgája
- 1 ek vaníliakivonat
- 30g kukoricaliszt
- 30g puha vaj
Elkészítése:
Kezdjük a töltelékkel.
- Őröljük meg a kávébabot. Tegyük fel a tejjel és a cukor felével és folyamatos keverés közben forraljuk fel. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk 15-20 percig ázni.
- Szűrjük le a tejet, és öntsük vissza az edénybe. A tojássárgáját a cukor másik felével, a vaníliakionattal és a kukoricaliszttel keverjük egy tálban simára.
- Forraljuk fel a kávés tejet, majd vegyük le a tűzről és állandó kevergetés mellett fokozatosan adjuk hozzá a tojássárgájás keverékhez.
- Tegyük vissza a tűzhelyre, és addig főzzük, amíg puding sűrűségű lesz.
- Ezután adjuk hozzá a puha vajat és keverjük simára.
- Fedjük le fóliával.
- Amikor már langyos a töltelék, tegyük hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
A tészta 1. A tésztához morzsoljuk az élesztőt egy nagy tálba, és keverjük össze a langyos tejjel és egy evőkanál cukorral, amíg teljesen fel nem oldódik. Fedjük le, és hagyjuk 10 percig kelni.
-
Adjuk egy keverőtálba a tojásokat, a tojássárgáját, a maradék cukrot, a vaníliakivonatot és a vajat, szitáljuk bele a lisztet, és gyúrjunk sima tésztát.
-
Formázzunk belőle egy cipót, fedjük le, és hagyjuk a tálban kelni kb. 30 percig, amíg a duplájára nő a térfogata.
- Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. ujjnyi vastagságúra, és vágjunk ki köröket egy pogácsaszaggatóval vagy pohárral. A megmaradt tésztát újra összegyúrjuk, és ismét kinyújtjuk és kivágjuk.
- Tegyük az egészet sütőpapírra, lazán fedjük le fóliával, és hagyjuk még 20-30 percig kelni, hogy megduplázódjon.
- Közben az olajat egy serpenyőben kb. 175°C-ra hevítsük fel.
- Tegyük a cukrot/vaníliás cukrot egy kis tálba.
- Óvatosan tegyük a megkelt fánkokat a forró olajba (egyszerre legfeljebb 2-3 darabot), és mindkét oldalukat süssük aranybarnára (kb. 2 perc oldalanként).
-
Vegyük ki, hagyjuk papírtörlőn lecsöpögni, majd hempergessük meg a cukorban. Ugyanígy járunk el a többi fánkkal.
-
Vegyük ki a krémet a hűtőből, és töltsük habzsákba. A kihűlt fánkok széleit késsel vágjuk be, és egy vékony fakanál hátuljával szúrjuk meg a fánkokat, hogy üreget alakítsunk ki.
- Majd töltsük meg a fánkokat a töltelékkel.
A tálaláshoz:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50