- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
Pácolt sertés steak antipastival
####*A pácolt paprikához:*
- 4 piros hegyes paprika
- 2 zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál fehérborecet
- 10 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- 1 kis szál rozmaring
####*A vörösboros mogyoróhagymához:*
- 400 g mogyoróhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- 1 evőkanál barna cukor
- 50 ml balzsamecet
- 250 ml száraz vörösbor
####*A gallérszelethez:*
- Néhány szál kakukkfű
-1 gerezd fokhagyma
- 1 bio citrom
- 100 ml olívaolaj
- 4 darab sertéssteak (egyenként kb. 180 g súlyú)
1. A paprikákat hosszában félbevágjuk, megtisztítjuk és kimagozzuk. Süssük a sütő grill alatt a héjával együtt, amíg a héja meg nem feketedik és fel nem hólyagosodik. Nedves konyharuhával letakarjuk, eltávolítjuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk, és hagyjuk kihűlni.Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, és vágjuk vékony szeletekre, tegyük egy lapos tálba.
Keverjük össze az ecettel és az olajjal, sózzuk, borsozzuk. Öblítsük le és szárítsuk meg a rozmaringot, tépjük le a leveleket, és tegyük egy tálba a paprikadarabokkal együtt. Keverjük össze az összes hozzávalót, fedjük le, és pácoljuk kb. 8 órán át, időnként megforgatva.
2. Hámozza meg a mogyoróhagymát, szeletelje vékonyra és forró olajban süsse halványbarnára. Sóval és borssal fűszerezzük, megszórjuk cukorral és karamellizáljuk. Balzsamecettel meglocsoljuk, kissé beforraljuk, felöntjük a vörösborral. Hagyjuk forralni, amíg a mártás szirupos nem lesz. A mogyoróhagymát hagyjuk benne kb. 8 órán át.
3. A páchoz öblítse le és törölje szárazra a kakukkfüvet, tépje le a leveleket, és tegye egy lapos tűzálló tálba.
Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk szeletekre, és adjuk hozzá. A citromot forró vízben mossuk meg, majd töröljük szárazra. Vágja fel az egyik felét szeletekre, a másik felét facsarjuk ki. Tegyünk 1 evőkanálnyi levet a citromszeletekkel és az olajjal együtt az edénybe. Öblítse le a hússzeleteket, törölje szárazra, és tegye az edénybe. Fedjük le, és pácoljuk kb. 2 órán át, időnként megforgatva.
4. Kissé lecsepegtetjük a steakeket, és a forró grillrácson mindkét oldalukon kb. 4 percig grillezzük. Rendezze el a pácolt paprikával és a vörösboros mogyoróhagymával. Aiolival tálaljuk.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50