- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
Vörösboros poharak
Bort a hozzáillő pohárból
Az utóbbi években sok minden megváltozott a bor világában. A régi szabályok már nemigen vannak érvényben. A hajdani óriásokat letaszítják a dobogóról az új borvidékek, az organikus az új minőségi jegy, és a Michelin-csillagos szakácsok hal mellé vörösbort szolgálnak fel. De ugyanazok az irányelvek továbbra is érvényesek, ha a borhoz illő pohár kiválasztásáról van szó.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
Ha a név önmagában nem árulja el - nem kétséges, mire való a Bordeaux-pohár -, a bouquet a legjobb kezdet. Az összetett bouquet-val rendelkező borokhoz, különösen a vörösborokhoz öblösebb pohárra van szükség. A nagy felület lehetővé teszi, hogy rengeteg oxigén jusson el a borhoz, így az ízek kibontakozhatnak. Minél összetettebb a bouquet, annál szélesebbnek kell lennie a pohárnak. A burgundi pohár testesebb borok fogyasztására szolgál.
Minden ízt figyelembe veszünk
De a Villeroy & Boch borospoharai nemcsak a bor ízén alapulnak. Személyes preferenciái ugyanolyan fontosak számunkra a megfelelő borospoharak kiválasztásakor. Ezért kínálunk Önnek rengeteg féle stílusban borospoharakat, amelyek könnyen kombinálhatóak porcelán termékeinkkel. Válassza a csillogó átlátszó kristály poharakat, vagy vegye színesebbre a hangulatot, hogy kiemelje a ragyogó fehér étkészletet. A finom díszek lehetővé teszik, hogy stílushűen hangulatos vidéki megjelenést teremtsen az asztalon, míg a purista minták modern hangulattal csillognak. Végül is, mint azt bármelyik sommelier elmondhatja, a bort ízlelgetni sokkal jobb egy gyönyörű pohárból.
A művészet nem egy gyártósorról származik
Hogy a makulátlan porcelántányérok mellett csak a legszebb kristályüveg csillogjon, a Villeroy & Boch borospoharait a legnagyobb gondossággal állítják elő. Megannyi pohár egyesíti a sommelier és az üveggyártó szakértelmét a tökéletes eredmény elérése érdekében. Ehhez a legújabb gyártási technikákat választjuk, anélkül, hogy teljesen szem elől tévesztenénk a hagyományos kézművességet. Néhány poharat még mindig saját kezűleg fújnak. A kiviteltől függően a gyártás legkésőbbi szakaszában az utolsó simítások finom gravírozás, homokfúvás vagy polírozás formájában történnek. Borospoharaink és dekantereink túlnyomó többségét Németországban vagy más EU-országokban gyártják.
A minőség soha nem megy ki a divatból
Ha a bort magát vesszük, nem tudja meg, hogy valóban szerei-e, amíg az kinyitásra nem kerül. De a Villeroy & Boch minden formatervezett borospohara már jóval az első használat előtt átadja egészen különleges értékét. A hosszú, vékony szár, amely átolvad a gyönyörű formájú pohárba, egyértelműen jelzi a kiváló minőséget. A vékony és egyenletes üvegfalak ugyanolyan fontosak - az első pillantásra mutatja az üveggyártó érzékenységét és tehetségét, az első érintésre érezteti a bor hőmérsékletét. A karima puha, lekerekített széle lehetővé teszi, hogy a bor közvetlenül a nyelvre folyjék. Funkcionalitás és esztétika egy pohárba öntve - ez a Villeroy & Boch filozófiája.